Pizzové cesto
Je mnoho receptov na pizzové cesto, a často sa my, obyčajní ľudia bez obšírnych kuchárskych znalostí, nedokážeme rozhodnúť, ktorý je najlepší, a teda podľa ktorého by sme to pizzové cesto mali pripraviť. Ja som podctivo sledovala gastro televíznu stanicu Paprika, a natrafila som na reláciu David Rocco´s Dolce Vita. Tam pripravoval šéfkuchár pizzové cesto. To bolo z úplne jednoduchých ingrediencií, ktoré sa hádam nájdu v každej kuchyni. Skladalo sa z kváska (1 kocka droždia, teplé mlieko), polohrubej múky (množstvo podľa potreby), soli a olivového oleja. Tak som si povedala, že to vyskúšam a podarilo sa. Vymiesené cesto treba dať na určitý čas (cca. 20 minút) na teplé miesto, aby vykyslo, a potom ho rozvaľkať na veľký plát. Nieje však pravidlom, aby bol perfektne okrúhly.
Tip:
Cesto potrieš roztlačeným cesnakom a následne paradajkovým pretlakom zmiešaným s olivovým olejom a nasekanou bazalkou.