Veštenie z kávy
Niekto si možno pomyslí- tejto osobe asi preskakuje. Alebo- veštenie z kávy je nezmysel. Ak si to fakt myslíte, tento článok asi nebude pre vás, tak ho radšej ani nečítajte. Takže, žiadni znudení ignoranti? Dobre, môžme začať.
Veštenie z kávy pochádza z Číny, kde sa pôvodne veštilo z čajových lístkov. Veští sa z kávovej usadeniny, ktorá ostane na spodku šálky po dopití a odklepaní prebytočnej kávy. Zo začiatku sa každému zdá, že tam nevidí nič. No stačí len popustiť uzdu fantázii, odpútať myseľ od všedna, stereotypu a myšlienky, že aj tak tam nič neuvidíš, a hneď sa Ti začnú vynárať obrazce. Ku vešteniu je potrebný menší hrniec, 1 lyžička mletej kávy, 1 lyžička cukru, 1 šálka vody, biela šálka a podšálka. Ak nemáš bielu šálku, stačí, ak bude biela vo vnútri. Ide o to, aby na nej bolo vidno príslušné obrazce.
Vodu s cukrom nechaj prevariť v hrnci tak, aby sa cukor rozpustil. Pridaj pomletú kávu a nechaj trikrát zovrieť. Potom ju nechaj, nech trochu vychladne a nalej ju do šálky. Pi pomaly a nemysli na nič. Jedine na to, že chceš zistiť, čo Ťa čaká. Keď dopiješ, na spodku ti ostane usadenina. Polož tanierik na šílku a rýchlo šálku aj s tanierikom otoč. Vyklepaj všetku prebytočnú usadeninu a môžeš sa pustiť do veštenia.
p.s. znaky v šálke a ich výklad napíšem v ďalšom príspevku niekedy inokedy, keď mi zvýši čas. Ak to čítaš, a ešte to tam nieje priadané, tak si niečo vyhľadaj v googli. Prepáč :)